Basenji Derby 2011 - Västerås

Molnen gjorde oss lite oroliga på morgonen, och regnet, och blåsten. Hur skulle vi få en galen valp och en tik i höglöp att springa i dåliga väderförhållanden? Som tur var ändrade sig vädret och det blev till slut ett jättebra väder för race med hundarna.

Troya och Charlie fick springa två lopp var och dom hade SÅ roligt. Charlie blev helt galen, det var jättesvårt att få honom att lugna sig efter första racet. Han var väl full av adrenalin. Han har mycket jakt i sig så springa efter hare kommer vi fortsätta med.

Charlie vann valpklassen och Troya kom fyra. Mycket imponerade ägare är vi :-)

Charlie har sprungit :-)

Fotograf: Tommy Johansson

Fotograf: Tommy Johansson

Full fart på Troya

Foto: Eva Innala

Foto: Eva Innala

Trött Charlie

Foto: Eva Innala

Foto: Eva Innala

Trött Troya

Foto: Eva Innala

Susann och Troya

Foto: Eva Innala

Pär poserar med valpvinnaren Charlie

Ulrika Johansson med vinnaren Pajson

Hela gänget som var med

Foto: Eva Innala

Väl hemma i stugan igen fick Charlie mumsa på en del av sin vinst...innan Troya gick upp på natten och åt upp ALLT

-------------

Inofficiell utställning i Finspång 2011-07-17

 

Då var det dags att kasta sig ut i utställningens värld. Väldigt nervöst, vi hade ju knappt tränat. Men vi tog en inofficiell utställning inte alltför långt hemifrån och startade halv sex på morgonen med två mycket trötta hundar.

Väl på plats och väl igång gick det ganska bra faktiskt. Både jag och Pär tyckte det var kul och kommer vilja prova igen.

Charlie var ensam i sin valpklass och blev då BIR Valp med HP. Till BIS Valp blev han inte placerad.

"Elegant byggd hanvalp. Uttrycksfullt ansikte, mörka ögon, pannrynkor, vackert bruna öron. Ett drömmande uttryck. Vällagd skuldra, stark rygg, vackert buren svans. Lite rak överarm, bra bröstdjup. Lätta fria rörelser. Mycket vacker färg o päls"

Troya var också ensam tik i öppen klass och vann över den ensamma hanen i öppen klass och blev alltså BIR. I BIS ringen blev hon utvald till topp 10, men fick sen ingen placering.

"Kvadratiskt byggd, mycket feminin. Välskuret huvud, mörka trekantiga ögon, pannrynka, stark hals och rygg, vackert buren svans. Vällagd skuldra, aningen rak överarm, utmärkt djup på bröstkorgen, passande vinklar bak. Rör sig trångt bak, fint fram. Mycket effektiva rörelser från sidan. Vacker päls och färg"

I väntan på bedömning

Lutande Charlie i Finspång

Springa fint i ring

Trötta hundar i halvlek

"-Åh, sockervadd. Får man smaka?"


-------------

Ringträning i Uppsala 2011-07-06

 

Nakenhundsgänget med Natalie i spetsen var snälla och bjöd in oss till deras ringträning i Uppsala. Helt perfekt att få leka utställning med fiktiv domare och få tips och råd. Det behövs ju verkligen när man är nybörjare :-)

Pär ställer upp Charlie framför "domaren" Denise


Tränar Troysan

Mer köttbullar tack :-)

När inte domaren tittar passar Charlie på att köra lite freestyle

-------------

Gerard O'Shea träning 2011-07-04

 

Oj oj oj sicket uppvaknande. Vilken aha-upplevelse. Jag som trodde jag åtminstone hade koll på ungefäääär vad som krävdes och hur jag skulle träna. Det kan jag säga att jag inte hade.

Jag tog med mig Troya till Gärdet inne i Stockholm eftersom jag hört att Gerards träningar ska vara bra, men jag visste inte vad som väntade. Det var fullt ös från början till slut och en himla massa hundar i alla olika storlekar. Troya stackarn som inte ens varit inne i Stockholm blev helt förfärad av alla djur och människor och dessutom totalt förvirrad av att ha en förare, jag, som inte heller fattade någonting :-)

Men Gerard och hans metod och filosofi tror jag kommer passa oss. Jag kommer helt klart ge det en chans. Nu ska träna här hemma på "Namn och vänd", "Hopp-hopp", "Namn och ställ upp", öppen hand och allt var det nu var. Önskar man fått något papper på alla kommandon.

-------------

Släphare på Åkers Kanal 2011-07-03

 

Idag fick Troya prova på att springa efter släphare. Innan har hon bara testat på LC bana, men nu var det dags på hundkapplöpningsbanan hemma i Åkersberga. SHS hade Unghundsträning och prova på dag för alla raser. Vi hade den eda basenjin, men några Wippets och två Ridgebacks var också där för att testa tillsammans med flera unghundgreyhounds.

Troya var nummer två ut att testa och det gick jättebra. Jag var väldigt nervös för att hon skulle sticka efter att hon kommit i "mål", som hon brukar, men idag gick det mycket bättre att fånga in henne. Stort tack till funktionärerna, dom var jättehjälpsamma.

Så skönt att springa på en bana som hon inte kan smita från :-)

 

Här sticker hon iväg

Pontus i bakgrunden hjälpte mig att släppa henne

Hej vad det går

Troya flyger fram i jakt på "haren"